A educa mintea fără a educa inima nu este educație

Aristotel

Metodologie inovatoare de evaluare

Metodologia de evaluare EduCardia își propune să ofere un set holistic de rezultate pentru abordarea evaluării competențelor socio-emoționale ale elevilor, inclusiv setul de instrumente, materialul de instruire pentru profesori, setul de activități SEL, modelul IE revizuit și un set de linii directoare de adoptare. Etapele de bază ale metodologiei sunt:

 • Pasul I

  Informați-vă

  Un profesor accesează materialul de instruire SEL pentru educatori pentru a se familiariza cu modelul EmoSocio, modul de aplicare a activităților de formare emoțională propuse și utilizarea instrumentului psihometric EmoSociograms.

 • Pasul II

  Aplicați EmoSociograme în sala de clasă

  Profesorul îi invită pe elevi să folosească Instrumentul EmoSociograms. În continuare, profesorul are acces la rapoartele individuale și de grup generate de instrument. Dinamica socială și caracteristicile inteligenței emoționale ale elevilor sunt dezvăluite profesorului.

 • Pasul III

  Selectarea activităților SEL adecvate

  Profesorul selectează activitățile care par a fi mai utile pentru a ameliora climatul emoțional al clasei și pentru a răspunde nevoilor educaționale ale elevilor. Acest proces poate fi asistat printr-un motor de recomandare care va fi pus la dispoziție de EduCardia.

 • Pasul IV

  Aplicarea și evaluarea activităților SEL propuse

  Profesorul aplică activitățile propuse în clasă. Atât profesorul, cât și elevii oferă feedback cu privire la experiența lor în timpul fiecărei activități. Pasul IV se repetă de câte ori dorește profesorul.

 • Pasul V

  Monitorizați impactul intervențiilor de formare emoțională

  Din când în când profesorul invită elevii să interacționeze cu instrumentul EmoSociograms. Pașii III-V pot fi repetați pentru a monitoriza îmbunătățirea abilităților socio-emoționale ale elevilor la nivel individual și de grup.

Sprijinul Comisiei Europene pentru producerea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru nicio utilizare a informațiilor conținute în aceasta. (Proiect nr. 2021-1-EL01-KA220-SCH-000032806).